Espresso Miscela je počast podrijetlu marke Attibassi i vremenu kada je stvorena. Ova jedinstvena mješavina kave izrađena je od pažljivo odabranih zrna kave Arabica iz Brazila koja kavi daju slatkasti okus, dok zrna iz Srednje Amerike i Etiopije obogaćuju okus aromatičnim elementima. Mala količina zrna Robusta nadopunjuje ovu sjajnu kombinaciju. Smjesa je nastala osjetljivim i polaganim prženjem. Attibassi Miscela Espresso 1918 ukusna je mješavina odabranih zrna kave savršene kremaste pjene i savršenog okusa.
ATTIBASSI
Bologna 1918. potječe iz tradicionalne talijanske pržionice koju su osnovali Agostino Atti i Marco Bassi. Attibassi je talijanska tvrtka za pečenje s ograničenom proizvodnjom. Stroga kontrola cjelokupnog proizvodnog procesa započinje u vrijeme uzgoja u zemljama podrijetla, gdje povjerenici Attibassija pažljivo odabiru najbolja zrna kave i provjeravaju usklađenost s utvrđenim standardima na plantažama. Nakon isporuke zelene kave u Italiju, oni će u svojim laboratorijima provesti posebna ispitivanja okusa, kemijskog sastava i fizikalnih analiza. Kako bi osigurao dosljednost okusa i arome, Attibassi koristi poseban sustav za pohranu kave za klasifikaciju svake serije zelene kave prema njenim homogenim organoleptičkim svojstvima.