Kava u zrnu Bristot Classico sastoji se od mješavine 80% kave Robusta i 20% kave Arabica te je pržena po izvornom tradicionalnom talijanskom načinu. Rezultat je lijepo strukturirana gusta pjena, intenzivan okus s mekanom kiselosti i bogatom aromom. Zbog snažnog okusa predstavlja idealan izbor za pripremu klasične espresso kave, kapučina ili bijele kave. Osim toga primjerena je i kao osnova za napitke od kave. Primjerena je za pripremu kave u automatima za kavu koji omogućavaju mljevenje zrna kave ili za klasičan način pripreme „turske kave“.
BRISTOT
Belluno – Dolomiti 1919. godine Domenico Bristot počeo je ovdje raditi na ideji vlastite pržionice. Njegov glavni cilj bio je stvoriti prvoklasnu i jedinstvenu mješavinu visokokvalitetne kave za pripremu savršenog talijanskog espressa. Važan kriterij bio je odabir kvalitetnih zrna kave izravno od poljoprivrednika, prikladno miješanje i upotreba najnovijih tehnologija. Danas, više od 100 godina od svog osnutka, tvrtka nastoji osigurati iste principe u proizvodnji kave kao i njezin osnivač Domenico. Kava Bristot bila je među prvima u Italiji koja se izvozila u europske zemlje, a kasnije i u ostatak svijeta. Marka je također prepoznata po svom ekološkom stavu, a nova paleta ambalaže izrađena je od materijala koji se mogu reciklirati.