Iznimna kava bez kofeina izrađena od odabranih zrna kave s niskim sadrzajem kofeina s azijskih plantaža kave. Kofein se ekstrahira iz kave koja je svježe oguljena i još je zelena u neprženom stanju. Zbog sposobnosti kofeina da se veže za vodu, njegovo uklanjanje vrši se u vodenoj kupelji pod visokim tlakom. Nakon ovog postupka zrna se suše, prže i melju. Zahvaljujući ovom postupku, kava Lavazza ispunjava sve zahtjeve za kavu bez kofeina i u jednoj šalici nikad neće biti više od 10% kofeina u odnosu na standardnu kavu. Lavazza DEK ima puni okus i vrlo ugodnu aromu.
LAVAZZA
1894. – Torino – počinje priča o najpoznatijoj talijanskoj pržionici kave Lavazza. Luigi Lavazza kupio je malo zemljište u starom dijelu Torina i tamo otvorio vlastitu trgovinu. Nakon godinu dana, poduzetni Luigi počeo je pržiti vlastitu kavu. Došao je s potpuno novim ukusom jer je počeo miješati zrna kave različitog podrijetla. Odmah je zatražio plaćanje autorskih prava za cijeli postupak proizvodnje kave. Kasnije, u dobi od 74 godine, udio u tvrtki podijelio je između svoja tri sina. Meksiko, Vijetnam, Indonezija, Honduras, Uganda, Gvatemala i naravno Kolumbija s Brazilom. Lavazza uvozi najkvalitetniju zelenu kavu iz gotovo cijelog svijeta. Lavazza ima 45% udjela u ukupnom tržištu kave i 76% udjela u ukupnoj potrošnji kave kućanstava. Stoga ne čudi da njegova dnevna proizvodnja iznosi gotovo 400 tona kave, a zapošljava gotovo 2000 zaposlenika. Lavazza koristi prženje na zraku, koje osigurava savršeno ujednačeno pečenje zrna kave bez ikakvih oštećenja. Potpuno automatski sustav pakiranja koristi vlastite patentirane materijale kako bi osigurao kvalitetu i svježinu kave. Kao počast njegovom osnivaču Luigiju Lavazzi,u Torinu 1996 godine na mestu gde je sve počelo otvoren je autentičan kafić.