Smjesa s visokim udjelom robuste porijeklom uglavnom iz Južne Amerike. Prepoznatljive arome korištenih vrsta kave i vrlo ugodnog čokoladnog okusa. Qualita Rossa trenutno je najprodavanija kava pržionice Lavazza. Najizrazitija značajka ove smjese je ravnoteža između okusa i osjećaja koje talijanski ljubitelj espressa očekuje. Afrička Robusta kavi daje tijelo i aromu čokolade, savršeno je piće za jutro jer se savršeno kombinira s mlijekom i svježim pecivima. Metoda prženja na zraku osigurava savršeno ravnomjerno prženje zrna kave bez ikakvih oštećenja. Potpuno automatski sustav pakiranja Lavazza koristi vlastite dizajnirane i proizvedene materijale kako bi osigurao kvalitetu i svježinu kave.
LAVAZZA
1894. – Torino – počinje priča o najpoznatijoj talijanskoj pržionici kave Lavazza. Luigi Lavazza kupio je malo zemljište u starom dijelu Torina i tamo otvorio vlastitu trgovinu. Nakon godinu dana, poduzetni Luigi počeo je pržiti vlastitu kavu. Došao je s potpuno novim ukusom jer je počeo miješati zrna kave različitog podrijetla. Odmah je zatražio plaćanje autorskih prava za cijeli postupak proizvodnje kave. Kasnije, u dobi od 74 godine, udio u tvrtki podijelio je između svoja tri sina. Meksiko, Vijetnam, Indonezija, Honduras, Uganda, Gvatemala i naravno Kolumbija s Brazilom. Lavazza uvozi najkvalitetniju zelenu kavu iz gotovo cijelog svijeta. Lavazza ima 45% udjela u ukupnom tržištu kave i 76% udjela u ukupnoj potrošnji kave kućanstava. Stoga ne čudi da njegova dnevna proizvodnja iznosi gotovo 400 tona kave, a zapošljava gotovo 2000 zaposlenika. Lavazza koristi prženje na zraku, koje osigurava savršeno ujednačeno pečenje zrna kave bez ikakvih oštećenja. Potpuno automatski sustav pakiranja koristi vlastite patentirane materijale kako bi osigurao kvalitetu i svježinu kave. Kao počast njegovom osnivaču Luigiju Lavazzi,u Torinu 1996 godine na mestu gde je sve počelo otvoren je autentičan kafić.